19:30 h

Quartet Moana (clàssica)

Vallirana 79, Barcelona

Moana Quartet neix al Conservatori Superior de Música del Liceu l’any 2013 amb la intenció d’endinsar-se en la formació del quartet de corda clàssic. Per tal d’aprofundir en el repertori propi de la formació i consolidar-se com a grup, s’han format amb el violoncel·lista del Quartet Casals Arnau Tomàs i el violinista del Quartet Quixot Daniel Cubero.

Moana Quartet vol donar vida a la música d’una manera fresca, tant pel que fa a la seva interpretació, com al fet de treballar obres de compositors del seu entorn proper. Per altra banda, Moana Quartet pretén presentar-se en diversos formats que vagin des de la interpretació clàssica a la interpretació contemporània i la mescla d’estils i disciplines artístiques.

Actualment està format pels violinistes Rubén Herrera i Carlota Novell, l’Anna Ribera a la viola, i Clara Manjón al violoncel. Han actuat en diversos Festivals de Música, entre els quals destaquen el Festival Internacional de Música d’Altafulla i el Festival de Música Castell de Peratallada; Cicles de Concerts com el 30è i el 31è Cicles de Música dels Segles XX-XI amb la Fundació Música Contemporània; 17è i 18è Cicle de Concerts Sant Joan de Sanata.

Han realitzat col·laboracions diverses amb l’Orfeó Gracienc a l’Auditori del Conservatori del Liceu i a l’Abadia de Montserrat.

Han enregistrat diverses obres entre elles el Quartet de Corda del compositor contemporani Andrés Lewin Richter.

També han actuat a l’Auditori Josep Viader de Girona, al Museu de l’Empordà de Figueres i a l’Auditori del Conservatori Municipal de Música de Barcelona; així com al Centre Cívic Urgell, Centre Cultural Teresa Pàmies i el Centre Cívic Sant Pere Apòstol, entre d’altres.

 

Repertori

Moana Quartet sempre aposta per la innovació. És per això que aquesta vegada presenten un repertori variat on interpretaran meticulosament entrellaçats diferents moviments dels quartets de corda composats pels músics més destacats de finals del s.XIX i principis del XX com Antonin Dvorak, Dmitri Shostakovich i Maurice Ravel, amb obres no tant conegudes i no per això de menys qualitat musical.

2on moviment del Quartet de Corda núm 12 op.96 d’Antonín Dvorak

 

2on moviment del Quartet de Corda en Fa Major de Maurice Ravel

 

2on moviment del Quartet de Corda núm 1 op.11 en Re Major de P. Tchaikovsky

3er moviment del Quartet de Corda núm 2 d’Alexandr Borodin

 

3er moviment del Quartet de Corda núm 8 de Dmitri Schostakovich

 

Elegia i Polka per a Quartet de Corda de Dmitri Schostakovich

 

6è moviment del Quartet de Corda núm 3 de Philip Glass

 

Concerto Grosso per Corda “Palladio” de Karl Jenkins

 

4art moviment del Quartet de Corda núm 12 op.96 d’Antonín Dvorak

 

Musica notturna delle strade di Madrid de Luigi Boccherini (bis)

 

Obrim portes: 19h

Concert: 19:30h

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *