Concert comentat sobre la compositora i pianista Carmen Barradas (Uruguai)

La musicòloga Adriana Santos Melgarejo i la pianista Patricia Mendoza Lluberas ofereixen un concert comentat que reivindica la figura de la compositora i pianista uruguaiana Carmen Barradas (1888-1963). Un geni musical avançat al seu temps i reconegut des de fa poc ja que Carmen Barradas, que va passar llargues temporades a L’Hospitalet de Llobregat, a la historia va romandre a l’ombra del seu germà, el cèlebre pintor Rafael Barradas.

Carmen Barradas és autora d’obres d’avantguarda per a piano, orquestra de cambra, guitarra o violí i piano. Té rellevància especial el fet que la seva obra Fabricación, del 1922, va avançar-se alguns anys a la sèrie Mikrokosmos, del compositor i pianista hongarès Béla Bártok (1926), reconeguda com una de les primeres peces musicals pròpies de la modernitat.

Carmen Barradas és reconeguda des de fa poc temps com una de les pianistes i compositores uruguaines més grans ja que la seva figura artística va quedar eclipsada per la del seu germà, el pintor i dibuixant Rafael Barradas, impulsor de la Societat d’Artistes Ibèrics i molt estimat en el cercle d’intel·lectuals espanyols de la Generació del 27.

Entrada lliure sense reserva previa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × 2 =