Daniel Blanch, piano i Júlia Farrés-Llongueras, soprano

Nota79

Com a músic versàtil, sensible, creatiu i compromès amb la recuperació del patrimoni del seu país, Daniel Blanch ha sabut dur terme amb intel·ligència una sòlida carrera com a pianista, tant com a solista com en el camp de la música de cambra, al llarg de més de vint anys. Des del seu debut al Palau de la Música Catalana el 1999, ha participat en nombrosos cicles i festivals actuant en sales com la Brahms-Saal del Musikverein de Viena, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, el Teatro Amadeo Roldán de L’Havana, la Sala Witold Lutoslawski de Varsòvia, l’Auditori Manuel de Falla de Granada, entre moltes altres.

Ha actuat com a solista amb la Sinfonia Varsovia, l’Orquestra de Cambra de Praga, l’Orquestra Filharmònica de Podlàquia, l’Orquestra Simfònica Nacional d’Ucraïna, la Staatsorchester de Mainz, l’Orquestra Simfònica de Xalapa entre d’altres. Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals entre ells El Primer Palau i el Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona. Ha realitzat setze enregistraments discogràfics entre ells la gravació de set concerts per a piano i orquestra de compositors catalans. Forma duet estable amb la violinista Kalina Macuta.

Daniel Blanch és president i fundador de l’Associació Joan Manén, entitat dedicada a la recuperació i difusió de patrimoni musical català. Aquest 2021 és comissari de l’Any Joan Manén.

Júlia Farrés Llongeras

Amb la seva veu fresca i unes interpretacions plenes de veracitat, la soprano catalana ha realitzat els seus estudis amb Mati Pinkas, perfeccionant-se més tard amb Renata Scotto a l’Òpera Studio de l’Acadèmia Santa Cecilia de Roma. Ha guanyat diversos premis i conrea l’òpera, el lied i l’oratori. En el terreny operístic, té en repertori obres de J. Massenet, Ch. Gounod, Ch.W.Glück, W. A. Mozart, G. Bizet, R. Wagner, J.C. Arriaga, Marco Podda, V. Egea, G. Verdi o R. Wagner, així com sarsueles de A. Vives, R. Martínez-Valls i P. Sorozábal.

En el gènere de l’oratori ha cantat W.A. Mozart, G.B. Pergolesi, J.Brahms o G.Fauré, entre d’altres. L’activitat liederística ocupa un espai rellevant dins del seu repertori, i acompanyada pels pianistes Daniel Blanch, Robert Lehrbaumer, Stanislav Angelov, Husan Park i Antonia Valente, o pel guitarrista Massimo Felici, actuant en nombroses sales a Espanya, Alemanya, Finlàndia i Itàlia. Interessada també pel repertori del segle XX i XXI, interpreta A. Webern, A. Schönberg, R. Schmidt, Agustí Charles o Ígor Lešnik. Ha participat en diversos festivals internacionals com el Paphos Aphrodite Festival de Xipre, el Festival Internacional Castell de Peralada i LifeVictoria Festival a Barcelona.

Com a solista ha estat acompanyada per nombroses orquestres com l’OBC, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Prague Philharmonic Orchestra, Berlin Kammerorchester, Rencontres Musicales de Puteaux, Orchestra Città di Ferrara, ONCA, Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra Simfònica del Vallès, entre d’altres, i ha treballat amb directors com Pons, Bernàcer, Halfter, Guidarini, Rizzi-Brignoli, Nardi, Gimeno o Koenigs.

Properament farà el seu debut a Àustria i Palma de Mallorca, i té compromisos amb l’Orquestra Simfònica del Vallès amb recitals de compositors austríacs i catalans al Palau de la Música Catalana.

Concert. Daniel Blanch, Júlia Farrés Llongeras
dissabte 05 de juny 2021 
OBRIM PORTES 19.30 H    CONCERT: 20:00h
PREU: 15€
https://entradas.codetickets.com/entradas/daniel-blanch–julia-farres-llongeras/15386/sala-cat/online
VENDA ENTRADES:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 + 1 =