Ferran Cullell, Santiago Blanco, Sergio Sandí, concierto a 3 pianos

Vallirana 79, Barcelona

Els concerts per piano i orquestra son obres programen poc en concert, donat que és necessària la col·laboració d’una orquestra que, en ocasions, pot ser molt voluminosa i cara. Per tant, per disfrutar d’aquesta música s’ha d’esperar sempre que es programi en grans sales.

Per sort, disposem de reduccions orquestals que sovint els mateixos compositors fan per tal que els solistes puguin practicar-les abans d’anar a l’assaig general amb l’orquestra. Aquestes reduccions estan fetes perquè un segon piano les pugui tocar i el resultat és sempre molt espectacular. Això fa que es pugui plantejar la possibilitat de programar-ho amb aquesta mateixa formació, que resulta més cambrística i que permet a públics més reduïts disfrutar d’aquesta música de més a prop.

Els concerts que presentem avui son molt famosos: el concert per a dos pianos i orquestra k.365 de W.A.Mozart i el cinquè concert per a piano i orquestra op.73 de Beethoven, anomenat “l’Emperador”, ambdós en Mi Bemoll Major.

Donat que el concert per a dos pianos de Mozart, tal com indica el nom, te dos solistes, fa que sigui encara més difícil de programar i, per tant, que sigui menys habitual escoltar-lo. Per aquest concert hi haurà tres pianos a l’escenari, un central que serà l’orquestra i dos laterals que seran els solistes.

Aprofitant l’oportunitat de tenir tres pianos a l’escenari hem triat un arranjament especial per al concert de Beethoven. Ni més ni menys que l’arranjament fet per el gran pianista, compositor i pedagog del segle XIX Franz Liszt que, amb una traça genial, va arranjar la part orquestal de tal manera que ens és possible reproduïrla amb dos pianos, fent que no es perdi ni un detall de la riquesa tímbrica beethoveniana. En aquest càs els papers canvien; els dos pianos laterals actuaran d’orquestra mentre que el piano central serà el solista.

Esperem que puguin disfrutar d’aquest concert tant poc habitual com espectacular.

 

Programa:

1ª Part:
W.A. Mozart – Concert per a 2 pianos i Orquestra k.365 en Mi Bemoll Major.
Piano 1, Sergio Sandí
Piano 2, Ferran Cullell
Piano 3 (orquestra) Santiago Blanco

2a Part
L.v. Beethoven – Concert per Piano i Orquestra no.5 op.73 “Emperador” en Mi Bemoll
Major
Piano Solista, Santiago Blanco
Piano 2 i Piano 3, Ferran Cullell i Sergio Sandí.

Obrim portes: 19h

Concert: 19:30h

Entrades: 15€/19€

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 4 =