Festival LEM: Canvis Vells + Black Flower

Vallirana 79, Barcelona
Canvis Vells:
Formación: piano, teclado, guitarra, clarinete (y clarinete baix), bajo, bateria, i voz.
Canvis Vells són Víctor Bonet (clarinet i clarinet baix), Toni Martí (guitarra i teclat), Gerard Rosich (guitarra), Miquel Ferrés (baix), Cristian Vega (piano) i Angèlica Sánchez (veu). 
Les músiques de la improvisació són músiques de «dins» del temps: assumeixen l’instant i la temporalitat com a part del material sobre el qual versa l’experiència. Per altra banda, les músiques del disseny són músiques de «fora» del temps, el dominen, el fixen i sempre poden tornar a l’instant. La possibilitat d’adequar-nos a models i referències sovint ens fa oblidar que el joc, la recerca i l’experimentació també són allò propi de l’escriptura. La banda Canvis Vells neix el 2011 per a realitzar les composicions de Toni Martí. El projecte sorgeix el 2011 amb un repertori centrat en la poesia. El 2018 publica un recull de 12 temes, He dit una cançó. Enguany, el grup porta al LEM una proposta basada en la seva música instrumental.
____
 
Black Flower:
Yexza Lara (veu i flauta), Pablo Selnik (flauta alt i veu) i Clara Lai (piano) són Black Flower, un trio inclassificable que descriu la seva proposta com un conjunt d’influències de pop i música d d’avantguarda”, diuen, en la qual, amb “melodies estranyes, improvisació lliure i experimentació sonora, construeixen els escenaris del terror còsmic lovercraftià,” afegeixen.
Més enllà de la fórmula amb la qual s’autodefineixen, que ells mateixos han batejat com a avant pop, Blak Flower suposa una trobada entre tres dels millors exponents de la molt dinàmica escena comtal del free.
Tres ànimes lliures, inquietes, amb una rellevant trajectòria personal —Lara, Selnik i Lai han signat treballs extraordinaris i han col·laborat amb figures del jazz i altres
gèneres— a la recerca de paisatges onírics amb girs inesperats. Una autèntica lliçó de mestria i originalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

six + six =