Integral Mompou amb Adolf Pla i Bernat Padrosa (clássica)

Vallirana 79, Barcelona

Adolf Pla desenvolupa la seva activitat musical en diversos àmbits. Com a pianista i director ha actuat en auditoris de diversos països, com la Sala Glinka de Sant Petersburg, Palau de la Música Catalana de Barcelona, ​​Auditori Ràdio i Televisió de Luxemburg, Metropolia d’Hèlsinki, Gran Teatre de l’Havana, Alltech Fortnight Festival als EUA , Palau Iturbide de Mèxic, entre d’altres d’una vintena de països entre el quals hi ha França, Itàlia, Alemanya, la Xina o el Japó.

Ha realitzat masterclasses i conferències al consorci universitari Menéndez Pelayo, Conservatori Rimsky Korsakov de Sant Petersburg, universitats de Brasília, Costa Rica, Nacional de Xile,
Kentucky i Transilvania als EUA, Kyoto University a Japó, entre d'altres. Ha col·laborat i publicat amb diversos mitjans com Sony Classical, Ràdio Catalunya Música, Revista Musical Catalana,
Revista Cultural de l’AECID, Revista Sonograma, etc.

Distingit amb el Premi Fundació Robert Wagner de Würzburg (Alemanya, 1992), Premi Fundació Caixa Sabadell (1996) i el Premi “Millor producte musical 2013” per la gravació de l’obra completa per a piano de Frederic Mompou i el llibre dedicat a aquest compositor L’etern recomençar, atorgat per la revista musical Codalario de Madrid.

Doctor en Història de l’art i musicologia, és professor de piano i música de cambra. Actualment dirigeix ​​el Departament d’interpretació de la música clàssica i contemporània de l’Escola Superior de Música de Catalunya i presideix el Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya.

 

ADOLF PLA, piano

CANTS MÀGICS (1917-1919)

1.- Enèrgic
2.- Obscur
3.- Profond – Lent
4.- Misteriós
5.- Calma

SCÈNES D'ENFANTS (1915-1918)

1.- Cris dans la rue
2.- Jeux sur la plage
3.- Jeu
4.- Jeu
5.- Jeunes filles au jardin

MÚSICA CALLADA X Lento Cantabile
(2 Quadern) XI Allegretto
XII Lento
XIII Tranquilo – trés calme
XIV Severo – sereieux
XV Lento – plaintif
XVI Calme

MOMPOU, EL MÚSIC POETA
Bernat Padrosa, guitarra

A propòsit del 125è aniversari del seu naixement, el present recital esdevé un viatge per l’estètica d’aquest compositor universal. A través de transcripcions inèdites (realitzades pel mateix Bernat Padrosa) i de l’obra original per a guitarra de Mompou, ens endinsarem en els tres pilars que varen marcar la seva trajectòria vital i artística: l’estil impressionista, la cançó popular catalana i una profunda espiritualitat. La música de Mompou és, en essència, la poesia d’un creador introvertit dotat d’un immens món interior. La música de Mompou és, en essència, la poesia d’un creador intrivertit dotat d’un immens món interior.

Programa:

Impressions Íntimes (1911-12)
Lent
Dins la sombra d’una preocupació
Senzill i simple
Por en el bosc
La barca petita
Breçol
Ocell trist
Gitano

Cançons i danses populars catalanes (1921-1972)
El Mestre (Miquel Llobet)
Nit de Nadal (Miquel Llobet)
La Pastoreta (Miquel Llobet)
El cant dels ocells, cançó i dansa XIII (1972)

Suite compostelana (1940)
Preludi
Coral
Cuna
Recitatiu
Cançó
Muñeira

Currículum Bernat Padrosa

Realitza el seu Concert Debut al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Interpreta, amb l’orquestra simfònica del Vallès i sota la batuta de Xavier Puig, el Concert per a Guitarra i Orquestra op. 30 en La Major de Mauro Giuliani.

A partir d’aquest moment, desenvolupa una intensa activitat concertística i actua arreu de la geografia espanyola i europea. Destaquen els seus concerts a sales tant importants com l’Auditori de Barcelona o el Palau de la Música Catalana i ha estat convidat en festivals de música de ressò internacional com el XXXIV Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Filharmonia de la Roca del Vallès, el XI Certamen Internacional Julián Arcas d’Almería o el Certamen Art Llobet de Barcelona.

La crítica especialitzada li ha otorgat diversos premis entre els que destaquen el primer premi en el VI concurs internacional Ciutat d’Elx, el primer premi, dins la modalitat de guitarra, en el IX concurs internacional de músics de Catalunya i l’any 2011, el premi al millor català classificat en el Certàmen Miquel Llobet de Barcelona 2011.

D’un temps ençà s’ha especialitzat en la cerca musicológica de generar nous reperotis per a guitarra i empès per aquesta motivació ha transcrit la música de Frederic Mompou a la guitarra, un treball que es presenta en el programa adjunt “Mompou, el músic poeta”.

Obrim portes: 19h

Concert: 19:30h

Entrades: 15€/19€

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen + eighteen =