Temporada Liceu amb Roger Alier

Vallirana, 79

TEMPORADA LICEU amb ROGER ALIER

Nota79 obra les portes del LICEU de la mà de Roger Alier

 

TEMPORADA LICEU està adreçat a tots els amants de l’òpera que vulguin conèixer de primera mà tots els detalls de les diferents òperes que conformen la temporada
2017-18 del Gran Teatre del Liceu.

El reconegut crític i historiador Roger Alier, presenta un trimestre format per 6 xerrades on exposarà de forma amena i vivencial el contingut argumental, les característiques vocals i musicals de l’obra i la seva història així com l’audició d’exemples musicals solvents, seleccionats per a la ocasió. El trimestre acabarà amb un concert extraordinari de cloenda, el diumenge 17 de desembre a les 19:30h.

Totes les xerrades d’aquest trimestre són dissabte a les 18:00h!

 

 7 d’octubre · UN BALLO IN MASCHERA (1859), de Giuseppe VERDI 

És una obra de les més apreciades de Giiuseppe Verdi, que la va estrenar a Roma, al Teatro Apollo, el 17 de febrer de 1859. Tracta del complot en què va morir assassinat el rei Gustau III de Suècia, el 1792, però la censura de l’època va fer-li la vida impossible al compositor, perquè un regicidi no es podía veure en escena.

Comprar entrades AQUÍ

 

 21 d’octubre · TRISTAN UND ISOLDE (1865), de Richard WAGNER 

És l’òpera que el compositor va escriure com a homenatge al seu “amor impossible” per Mathilde Wesendonck, basada en una història cèltica que va adaptar a l’homenatge que volia fer al seu amor. No va aconseguir estrenar-la fins el 1865, a Munic. Al Liceu hi va arribar el 1899.

Comprar entrades AQUÍ

 

 11 de novembre · L’INCORONAZIONE DI POPPEA (1642), de Claudio MONTEVERDI 

Última òpera del compositor, estrenada a Venècia (1642). És la història rocambolesca i inventada que posa de relleu la falta de moral de tots els personatges que hi intervenen, amb moments musicalment interessantíssims. Degut a la seva complicació escénica i musical, és una òpera que es fa molt poques vegades, però el Liceu ha assumit el repte de presentar-la de nou, com ja va fer el 2009.

Comprar entrades AQUÍ

 

 25 de novembre · L’ELISIR D’AMORE (1832), de Gaetano DONIZETTI 

És una òpera bufa amb ribets sentimentals típica del principi del Romanticisme, que Donizetti, va estrenar el 1832, sobre un text de Felice Romani i que sesitua al País Basc francés (però no hi ha “color local”). Ha estat un dels títols còmics més apreciats del repertori operístic internacional per la bellesa de la seva música i de la seva vocalitat basada en sols cinc personatges i el cor.

Comprar entrades AQUÍ

 

 2 de desembre · P O L I U T O (1838), de Gaetano DONIZETTI )

Del mateix autor que l’òpera anterior, és força diferent, perquè és d’argument seriós, i explica un episodi imaginari de l’època de lesd persecucions anticirstianes de l’emperador Dioclecià, cap a l’any 305 DC. Poliuto, noble romà, s’ha convertit al Cristianisme i és condemnat a mort pel procònsol Severo, però la seva muller Paolina decideix convertir-se també per morir amb el seu marit en una escena final magnífica.

Comprar entrades AQUÍ

 

– Diumenge 17 de desembre 19:30h · CONCERT EXTRAORDINÀRI DE CLOENDA – GALA LÍRICA “GRANS ÀRIES.” Efrem Garcia Salinas, piano. Ximena Agurto, soprano. Beñat Egiarte, tenor

 Comprar entrades AQUÍ

 

ABONAMENT TOTES LES SESSIONS – Comprar abonament AQUÍ

 

Tarifes:
 Tarifa sessió aïllada: 15€
 Abonament sessions: 60€
 Concert de cloenda: 15€ anticipada / 19€ taquilla
 Abonament sessions i concert de cloenda: 75€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × three =